EduLeaks #26 – profesoara mea a țipat la o colegă cu piciorul rupt

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis în mod anonim, referitor la un abuz comis în Școala nr. 30 „Gheorghe Țiteica” din municipiul Constanța

Mi-a fost pusa nota 2 fara a fi evaluata in catalog pe motive de purtare


Răspunsul echipei EduLeaks:

Conform art. 102 din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul nr. 4183/2022:

 

“(1) Conform legii, evaluările în sistemul de învățământ preuniversitar se realizează la nivel de disciplină, domeniu de studiu sau modul de pregătire.

(2) În sistemul de învățământ preuniversitar evaluarea se centrează pe competențe, oferă feedback real elevilor, părinților și cadrelor didactice și stă la baza planurilor individuale de învățare.

(3) Rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, notă, punctaj etc., nu poate fi folosit ca mijloc de coerciție, acesta reflectând strict rezultatele învățării, conform prevederilor legale.”

 

Notarea elevilor se face doar în urma evaluării, iar rezultatele evaluării nu pot fi folosite ca mijloc de coerciție. Scopul evaluării este să determine ceea ce știe elevul și să cuantifice cunoștințele și competențele dobândite, nu sancționarea lui. În cazul abaterilor disciplinare,  elevii pot fi sancționați conform prevederilor Statutului Elevului, în niciun caz prin notare.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.