EduLeaks #25 – profesoara mea m-a dat afară din clasă

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis în mod anonim, referitor la un abuz comis în Școala nr 30 „Gheorghe Țiteica” din municipiul Constanța

Profesoara m-a dat afara din clasa pentru ca vorbeam in timpul orei


Răspunsul echipei EduLeaks:

Conform art. 187 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul nr. 4183/2022:

“În unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea.”

Astfel, profesorii nu au voie să le interzică elevilor participarea la cursuri și să îi dea afară de la ore. În cazurile abaterilor disciplinare, elevii pot fi sancționați conform prevederilor Statutului Elevului.


DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.