EduLeaks #24 – profesoara mea a țipat la o colegă cu piciorul rupt

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis în mod anonim, referitor la un abuz comis în Școala nr. 30 „Gheorghe Țiteica” din municipiul Constanța

„Când eram in clasa a 8-a am dat test initial la matematica si inainte sa inceapa testul unei colege i-a sarit rotula. Doamna profesoara a inceput sa tipe la ea sa se aseze in banca, a refuzat sa anuntam pe oricine, pana cand 2 colegi, desi nu le-a permis, au iesit din clasa si au anuntat directiunea. A fost chemata salvarea, iar in tot acest timp doamna a continuat sa ne testeze. Cand a venit salvarea, ne-am mutat bancile pentru a le face loc sa o ia pe colega cu targa, iar aceasta ne-a acuzat ca ne mutam ca sa copiem si ca ne va anula lucrarile.


Răspunsul echipei EduLeaks:
Dreptul la sănătate și integritate fizică al copiilor este garantat de multiple acte normative. În acest sens, acțiunea este una ilegală, încălcând atât legislația din domeniul drepturilor copilului, cât și art. 22 din Constituția României. Mai mult decât atât, este obligația oricărui cetățean de a informa serviciile medicale când observă că o altă persoană are un accident medical. Comportamentul cadrului didactic este unul abuziv și poate duce la o sancțiune disciplinară pe care o poate aplica Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.