EduLeaks #19 – Profesorul Nostru Ne Ironizează Și Desconsideră

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Irina. referitor la un abuz comis în municipiul Constanța.

Are voie profesorul să te ironizeze în timpul orelor? (exemplu: ”ceilalți sunt mai buni decât voi”, ”nu o sa ajungeți nimic în viață”)


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Relația dintre elevi și profesori trebuie să fie una bazată pe respect și înțelegere, astfel încât actul didactic să-și atingă scopul de transmitere a cunoștințelor și formare a competențelor. Atitudinile batjocoritoare din partea profesorilor la adresa elevilor nu sunt compatibile cu un mediu în care aceștia să se simtă în siguranță. Din acest motiv, Statutul Elevului prevede la art. 6, alin. (2), următoarele:

(2) Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”

În acest sens, răspunsul este nu, profesorii nu pot ironiza elevii în timpul orelor, dacă ne raportăm la exemplele pe care le-ai oferit.


DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.