EduLeaks #16 – la facultatea mea 7 din 10 studenți pică la fiziologie

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Dragoș referitor la un abuz comis în Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș.

Nu stiu daca asa e si la alte universitati, dar pe noi ne pica la fiziologie si cate 70% procent din serie. Mi se pare absurd sa traim asa ceva si sa nu se accepte contestatii la un barem UNDE AU PUS RASPUNSUL GRESIT CA FIIND BUN!!! Daca pica 70 de oameni nu e dovada ca profesorul e de vina, nu studentii?


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Problema pe care Dragoș o sesizează este una des întâlnită în universitățile din România, unde există profesori care corectează lucrările studenților cu un grad de exigență ridicat, uneori acordând notele fără a justifica punctajele raportat la barem. Mai mult, în anumite situații baremul este greșit, conținând informații eronate.

Dreptul de a contesta baremul la un examen nu este un drept conferit de un act normativ aplicabil la nivel național. Cu toate acestea, în regulamentele interne ale unor universități acest drept este conferit studenților. Din acest motiv, recomandarea noastră este să inițiați voi o propunere de modificare a regulamentului de activitate profesională a studenților în care să solicitați introducerea acestui drept. Contactați-vă reprezentanții de serie/an sau cei din Senatul Universitar și mobilizați-vă pentru a propune o serie de amendamente. Puteți încerca să discutați și cu alți colegi de la alte facultăți ale Universității pentru a obține mai multă susținere și să utilizați instrumentele pe care le aveți la dispoziție pentru a solicita organelor de conducere să remedieze problema.

Odată ce veți avea posibilitatea de a contesta baremul, puteți încerca să cereți inclusiv realizarea notării pe modelul curbei lui Gauss sau să purtați discuții cu reprezentanții conducerii facultății pentru a evalua profesorul respectiv.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.