EduLeaks #15 – cabinetul medical din școala mea are medicamente expirate

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Tania referitor la un abuz comis în municipiul Baia Mare.

La noi in cabinetele medicale scolare nu se dau medicamente cum trebuie si avem medicamente expirate. am avut o fata care a trebuit sa isi deconteze medicamentele pe care i le-a dat asistenta. nu e normal!!.


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Cabinetele medicale școlare sunt, în conformitate cu Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, finanțate de către autoritățile publice locale. Acestea sunt responsabile să se asigure că există medicamente aflate în termenul de valabilitate, dar și alte dotări care să ajute medicii să furnizeze servicii medicale calitative pentru elevi.

În acest sens, propunerea noastră este să iei legătura cu directorul sau directoarea unității de învățământ și să îi aduci la cunoștință aceste probleme pentru ca acesta/aceasta să le sesizeze mai departe către autoritățile locale. Dacă nu răspunde pozitiv la cererea ta, poți chiar tu să aduci la cunoștința primarului din Baia Mare aceste probleme trimițând o adresă direct către Primărie.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.