EduLeaks #14 – Băile din școala mea ne pun în pericol sănătatea

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Iacob referitor la un abuz comis în județul Iași.

Buna! Am vazut video-urile voastre despre toalete in curte…scoala mea nu are neaparat toalete in curte, dar are baile foarte invechite si cu mucegai, in orice moment poti aluneca fiind in pericol. Ce as putea sa fac sa se schimbe asta?.


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Finanțarea cheltuielilor de infrastructură a unităților de învățământ este responsabilitatea autorităților locale, având în vedere competența de finanțare complementară a acestora. În acest sens, inițiativa trebuie să aparțină directorului unității de învățământ, care, la momentul întocmirii bugetului școlii, poate solicita bani pentru renovarea grupurilor sanitare.

Pentru rezolvarea acestei probleme recomandăm să luați legătura cu directorul unității de învățământ pentru a-i solicita să ceară bani cu această destinație. Ulterior solicitării, este nevoie de presiunie pe autoritățile locale pentru a se asigura că prioritizează cauza voastră. Aceasta poate fi făcută prin intermediul unor instrumente de advocacy precum solicitări scrise, comunicare cu presa, proteste etc.

 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.