EduLeaks #12 – Profesorii nu predau în modul în care noi avem nevoie pentru examene

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis anonim referitor la un abuz comis în județul Constanța:

Anumiți profesori pierd timpul din oră pentru lucruri nesemnificative. Suntem în an terminal iar în loc să ni se predea materia necesară anumiți profesorii preferă să corecteze lucrări care nu au legătură cu examenul


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Modul în care profesorii pregătesc să desfășoare activitatea didactică depinde, în mare parte, de decizia lor. Cu toate acestea, este indicat ca ei să se consulte cu elevii cu privire la ce cred ei că au nevoie de la ora de curs. Recomandarea noastră este să încercați să comunicați deschis cu profesorii, să vă exprimați îngrijorările voastre și să încercați să ajungeți la un compromis care să împace atât obligațiile pe care profesorul le are în raport de programa școlară, cât și nevoile pe care le aveți.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.