EduLeaks #11 – profesorul de fizică din liceul meu abuzează elevii și predă necorespunzător nivelului lor

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Dragoș referitor la un abuz comis în Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia:

„Domnul profesor Arsinte Vasile, deși nu preda la clasa mea, abuzează colegii de la clasele celelalte. Îi jignește constant, predă la un nivel neadecvat vârstei, de cele mai multe ori îi pune pe elevi să scrie singuri de prin cărți UNIVERSITARE.”


Răspunsul echipei EduLeaks: 
Astfel de comportamente manifestate din partea cadrelor didactice nu sunt în conformitate cu obligațiile pe care profesorii le au față de elevi. În speță, este încălcat art. 7, lit. b) din Statutul Elevului raportat la modul de predare al profesorului. Totodată, în funcție de tratamentele pe care profesorul le aplică, faptele lui pot cădea în incidența infracțiunii de „rele tratamente aplicate minorului” prevăzută de Codul Penal.

Recomandăm ca, în această situație, colegii tăi să poarte discuții cu părinții lor, respectiv cu dirigintele clasei pentru a încerca să rezolve problema amiabil cu profesorul de la clasă. În ipoteza în care acest mod de a acționa nu funcționează, recomandăm formularea de reclamații scrise la secretariatul unității de învățământ în care să fie detaliat comportamentul profesorului. Dacă conducerea unității de învățământ nu soluționează problema, pot apela la Inspectoratul Școlar Județean sau la Ministerul Educației.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.