EduLeaks #10 – în județul Constanța nu se decontează integral transportul elevilor

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis în mod anonim referitor la un abuz comis în județul Constanța:

În localitate transportul este prea mare, iar decontarea drumului de la școală nu acoperă cheltuielile îndeajuns.

Răspunsul echipei EduLeaks: Decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor a reprezentat un subiect controversat din punct de vedere legislativ de-a lungul timpului. La acest moment există probleme în toată țara în ceea ce privește decontările. Există multiple organizații de elevi care luptă activ pentru a se asigura că elevilor le este respectat acest drept. În acest sens, ei au nevoie constant de dovezi că transportul elevilor nu este asigurat, motiv pentru care o primă sugestie ar fi să apelezi la ajutorul Asociației Elevilor din Constanța.

Dacă, totuși, vrei să faci demersuri singur/ă, recomandăm să începi prin a face o sesizare la secretariatul unității de învățământ în care să le indici că abonamentul nu ți-a fost decontat integral. Ulterior, poți să faci sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sau Ministerul Educației pentru a-ți solicita drepturile. Dacă ai nevoie de sprijin în redactarea solicitărilor, ne poți contacta oricând pentru ajutor suplimentar.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.