EduLeaks #9 – Nereguli în raportul de muncă cu școala – contracte inexistente, diferențe salariale

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Neamțu Steluța Felicia referitor la un abuz comis în cadrul Școala Gimnazială Racovița:

 

„Sunt profesoară în Școala Gimnazială Racovița, Timiș, de 19 ani. Am sesizat nereguli de ordin financiar în ce mă privește, nereguli pe care le-am făcut cunoscute și instituțiilor abilitate să le rezolve. Mai precis, în data de 18 iulie 2023 am trimis aceste sesizări către Inspectoratul Teritorial al Muncii, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și către Ministerul Educației. Vă atașez formatul trimis către ITM”

 

Răspunsul echipei EduLeaks: Problema pe care o sesizați este una de domeniul dreptului muncii. Instituția abilitată pentru soluționarea unor probleme de acest gen este Inspectoratul Teritorial de Muncă. Echipa noastră vă poate sugera să continuați demersurile în ceea ce privește sesizarea instituțiilor abilitate și, în măsura în care sunteți prejudiciată de situația apărută sau constatați că a fost săvârșit un fals, să sesizați organele penale abilitate.

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.