EduLeak #6 – școala mea nu plătește bursele elevilor la timp!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Maria referitor la un abuz comis în cadrul Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare:

 

Bursele noastre intarzie continuu! De fiecare data cand trebuie sa ne ridicam bursele ne anunta ca “au ramas fara bani” si ni se vireaza partial. Ce pot face deoarece mie mi se pare ca e o minciuna. Sper ca anul asta sa nu mai patim la fel.

 

Răspunsul echipei EduLeaks: Bursele școlare sunt un drept incontestabil al elevilor din învățământul preuniversitar. Conform legislației în vigoare, ele trebuie plătite lunar către elevi. Banii pentru burse provin de la Ministerul Educației prin inspectoratele școlare. În ipoteza în care unitatea de învățământ justifică neplata burselor prin absența fondurilor aferente acestora, recomandăm să faci o sesizare către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș pentru a fi remediată problema.

 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.