EduLeak #5 – în universitatea mea profesorii nu își îndeplinesc atribuțiile

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Andreea referitor la un abuz comis în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. Popa Iași:

 

„Când ai auzit de protestul studenților de la UMF Iași e posibil să fi crezut că-i doar despre ei. Dar nu, e și despre noi toți și un sistem care ne ține mai bolnavi, mai descurajați. Doresc interes din partea profesorilor și prezența acestora la cursuri, materiale actualizate de studiu, doresc să pună în practică informațiile pe care le studiază, să fie evaluați corect și transparent și poate cel mai important, să fie tratați cu demnitate.”

 

Răspunsul echipei EduLeaks: Suntem solidari cu studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore Popa” din Iași, dar și din alte universități în care studenții se confură cu problemele semnalate de Andreea. Din păcate, există în continuare profesori care nu țin cursurile sau le țin bazat pe materiale neactualizate, într-un mod neinteractiv și ulterior evaluează studenții fără a respecta standardele de transparență și obiectivitate. În astfel de cazuri punctuale, recomandăm sesizarea lor la conducerea universității și în ipoteza în care se încearcă mascarea lor, acțiunile de presiune publică sunt de cele mai multe ori soluții eficiente în tratarea problemelor de acest tip.

 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.