EduLeaks #4 – în clasa copilului meu se colectează „fondul clasei”

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Rodica Biro referitor la un abuz comis în cadrul Școala nr. 34 „Elena Farago”:

 

„Astăzi pe grupul de părinți s-a transmis un mesaj de la profesoară că fiecare părinte va trebui să dea 20 de lei pentru fondul clasei. Nu știm pentru ce, dar nu mi se pare normal dacă plătesc taxe să plătesc în plus pentru educatia copilului meu!”

 

Răspunsul echipei EduLeaks: Fenomenele cunoscute sub numele de „fondul clasei” și „fondul școlii” reprezintă hibe ale sistemului de învățământ generate de subfinanțarea școlilor și liceelor de către autoritățile locale. Din aceste fonduri, de regulă, se achiziționează consumabile pentru utilizarea la ore, precum markere, bureți, topuri de hârtie etc. 

Reamintim că, în conformitate cu legislația în domeniu, autoritățile locale trebuie să contribuie, prin finanțarea complementară, la bugetele unităților de învățământ. În această situație, vă recomandăm să luați legătura cu conducerea școlii și să le solicitați să asigure materialele necesare din bugetul școlii. În cazul în care nu se identifică fonduri la nivelul unității de învățământ, ați putea adresa o solicitare primăriei pentru a sesiza această problemă. 

 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.