EduLeaks #3 – elevii nu au voie pe holul cancelariei profesorilor

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Alexandra referitor la un abuz comis în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius”:

 

„Elevilor din Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța le este interzis de către conducerea școlii să meargă pe holul cancelariei. Dacă aceștia vor să ajungă la cancelarie/biroul directorului trebuie să aștepte pe holul elevilor până când vine persoana cu care ei vor să vorbească. – din spusele doamnei director către 3 eleve”

 

Răspunsul echipei EduLeaks: Unităților de învățământ nu le este permis, de principiu, să stabilească anumite zone din căile de acces unde să nu fie permisă circulația elevilor. În cele mai multe situații, o astfel de „regulă” este cel mult una informală, care nu poate atrage o sancțiune pentru elevi. Mai mult decât atât, echipa Monitorului Educației condamnă acest tip de practică, ea fiind una de natură să adâncească prăpastia prezentă în relațiile elev-profesor, iar nu să o elimine, așa cum ar fi dezirabil. Susținem o școală unde elevii și profesorii să aibă o relație de comunicare deschisă, confortabilă, iar nu una bazată pe un așa-zis statut de superioritate.

Recomandarea noastră este să încerci să deschizi un dialog în cadrul școlii tale despre această situație și să propui, prin intermediul consiliului școlar al elevilor, modificarea acestei reguli. Strânge alături de tine și alți elevi care vor același lucru, o petiție ar ajuta cauza voastră mai mult. 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.