EduLeak #1 – nota mea nu a fost pusă în platforma universității în urma reexaminării

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Proiectul Monitorul Educației aduce în atenția cititorilor informații despre abuzurile care se întâmplă în sistemul de învățământ semnalate de diferiți cetățeni. Mai jos puteți citi mesajul transmis de Alexandra Costea referitor la un abuz comis în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca:

 

„În data de 13 iulie 2023 am fost la o mărire la materia managementul clasei/grupei. În data de 18 iulie 2023 colegele mele au primit nota, eu în schimb nu. M-am uitat pe catalogul digital de pe platforma academicinfo toată săptămâna și nimic. Nu înțeleg de ce nu mi-a fost pusă nota. Se poate ca atunci când iei aceeași nota sa nu fie trecuta sau doar nu a vrut profa sa îmi pună nota?”

 

Răspunsul echipei EduLeaks: În platformele utilizate de facultățile din țară pentru comunicarea notelor către studenți, profesorii și/sau secretariatul facultății pot adăuga și modifica notele studenților. Există o posibilitate foarte mare ca în urma susținerii reexaminării nota să fi rămas aceeași, iar profesorul să nu fi modificat. Totodată, recomandăm să porți un dialog deschis cu cadrul didactic/secretariatul și să întrebi care este motivul pentru care nota nu apare în platformă.

 

DISCLAIMER: Nu garantăm că numele și prenumele persoanelor care semnalează abuzuri sunt cele reale, unii alegând să o facă sub un pseudonim.